Aktiviteter på campingområdet

Lekeplasser:
Vi har to lekeplasser med trampoliner, husker, lekestativ og sandkasser med mer.

Bading og strender:
Vi har to sandstrender på hver side av campingen som kan benyttes av alle som ønsker.
Vannet heter "Selura" er en innsjø av ferskvann, noe som gir en behagelig og frisk badeopplevelse.

Båtutleie:
Vi har utleie av kajakker, trøbåter og kanoer som kan benyttes av alle våre gjester.
Redningsvester og årer blir utstedt ved leie.

Minigolf:
Vi har minigolfanlegg bestående av 12 forskjellige baner med ulike hindringer.
Køller og baller leies i resepsjonen.

Krokket (Croquet):
Vi har en stor grusbelagt bane som er innegjerdet. Bøylene, start- og sluttpinnene står plassert på banen, mens køller og baller leies i resepsjonen.

Volleyball:
Vi har volleyball bane av sand som kan benyttes fritt.

Fotball:
Vi har en liten fotballbane med to målposter og underlag av grus

Dart:
Vi har to dartbrett hengende inne på Kafé området.

Fiske:
Det er gode fiskemuligheter i vannet som omringer oss. For å fiske lovlig må det kjøpes fiskekort som kan skaffes i resepsjonen. Selura er rik på fisk. Fiskeartene i Selura er ørret, ål og røye.

Fotturer/ toppturer:
Det er mulighet for å gå flere stier og merkede løyper for dem som liker å gå i natur, skog og mark. Noen fjellturer i området er Nulandsknaben, Møneheia og Simonskyrkja.

Arrangementer:
Det blir til tider lagt opp til arrangementer som quiz, bingo, rebusløp, feiringer av påske og sankthans med flere leker og underholdning.

Aktiviteter utenfor campingområdet

Egenes Camping ligger i Flekkefjord, midt mellom Kristiansand (110km) og Stavanger (130km). I underkant av 2 timer hver vei. I mellom disse strekkene finner man mange utvalg aktiviteter man kan prøve seg på under sitt opphold på Egenes Camping. Vi vil gjerne hjelpe dere ved å opplyse om aktuelle muligheter. For mer informasjon om disse aktivitetene kan dere søke på nett eller få hjelp i resepsjonen.

Flekkefjord

 • Kino, teater og bibliotek på Flekkefjord kultursenter Spira.
 • Dresinsykling på Flekkefjordbanen.
 • Hollenderbyen er en bydel i Flekkefjord der navnet kommer av aktiv handel med Holland (Nederland) på 1500- og 1600-tallet. Her bys det på historie, urban kunst og tradisjonell byggeskikk.
 • Bryggefester med live musikk på fredageriløpet av sommeren.
 • Restauranter og spisesteder. Bland de populære er:
  Brygga restaurant, Kaffebørsen og Tollboden bakeri.
 • Shopping i Flekkefjord.
 • Grønnes bystrand kommer store og små for å kose seg på sandstranda, spille volleyball, fange småkrabber eller ha piknikk på den store gressplenen. Her er det stupetårn, utendørs treningsapparat, volleyballog Grønnes kystbatteri med 2 gamle kanoner.
 • For de turglade og eventyrlystne finnes det mange fottur/ topptur man kan gi seg ut på. Noen merkbare er: Jettegrytene ved Brufjell, Gården Li, Høgfjell og Simonskyrka.
 • Hidra er Vest-Agder fylke største øy er rett utenfor Flekkefjord.
  Øyen kan by på overnatting, mat, turstier, Hågåsen kystbatteri og ruiner fra 2.verdenskrig.

For mer omfattende info om Flekkefjord og aktivitetene, besøk www.smaabyenflekkefjord.no eller www.visitnorway.no og søk på Flekkefjord.

Kvinesdal (20 km)

 • Utsikten Golfpark ble kåret til Norges golfperle i 2007. Golfbanen ligger 5 km utenfor Kvinesdal sentrum, like ved Utsikten Hotell og tilbyr 18 hulls bane, target green range med overbygg, putting green, 9 hulls pay&play bane, golfbiler for utleie, klubbhus og proshop.

Lyngdal (35 km)

 • Sørlandsbadet er et badeland med bølgebasseng, sklier, barnebasseng, boblebad og utendørs badeøy som passer for både store og små.
  De har også idrettsbasseng, stupeanlegg, boblebad, varmtvannbasseng, kuldekulp, helsestudio, tørr- og dampbadstu, spa-avdeling, fysioterapeut og fotterapi. Nettside: sorlandsbadet.no
 • Bowlingsenter lycky strike er et aktivitetssenter i Lyngdal. Bowling, biljard, air-hockey, god mat og drikke av både varmt og kaldt.
  Nettside: luckystrike.no

Farsund (45 km)

Evje (91 km)

 • Evje, Sørlandets svar på Voss, er spekket med adrenalinfylte opplevelser som rafting, sykkelløyper, klatreskog, kajakkskole og gokartbane. Noen tips til opplevelser på Evje: TrollAktiv, Mineralparken, Klatreskogen og Gokartbanen.
  www.trollaktiv.no,

Ålgård (105 km)

 • Kongeparken er en fornøyelsespark og hovedkvart for magi og spenning. Her kan hele familien kose seg med over 60 aktiviteter og opplevelser.
  Nettside: kongeparken.no

Kristiansand (110 km)

 • Dyreparken er Norges største familieattraksjon, med over 1 million besøkende årlig. Destinasjon Dyreparken omfatter også Badelandet, Dyreparken Hotell og sjørøverhotellet Abra Havn med sine 171 leiligheter. Aktiviteter som spenner seg alt fra tømmerrenne og bob-bane til karuseller og sjørøverskuter. Våre kveldsforestillinger er populære, med Kaptein Sabeltann i en særstilling.